OPEN DEUR BIJ DRUKKE DAMES NETWERK

OPEN DEUR BIJ DRUKKE DAMES NETWERK

Er zijn van die momenten dat je iets in je hoofd hebt en dat het dan nog mooier uitpakt. ✨

Afgelopen woensdag had ik een ‘open deur’, wat inhoud dat ik de deuren van mijn bedrijf open heb gezet en waar een 20-tal dames en 1 heer op hadden ingeschreven.
Ik heb ze kennis laten maken met mij en met mijn beroep als interieurontwerper.
Want echt, er zitten grote verschillen tussen het werk als interieurontwerper en interieurverzorger. 🤔

Live is leuk, ik kan niet anders zeggen.
Ze vertelde me dat ze werden meegenomen in mijn enthousiasme, dat ze mijn passie en  energie voelde, ze vonden het leuk om me ‘in het echt’ te zien praten, bewegen en te horen.

Het fijne is dat bij live de lijnen heel kort zijn, het contact letterlijk voor je staat en je heel benaderbaar voor elkaar bent.

Bij het vertellen van mijn verhaal en het laten zien van diverse foto’s zag ik al de nodige blikken van herkenning.
Ze bleven geboeid luisteren en kwamen met de nodige vragen na afloop.
Ik hou daar enorm van, want zo weet ik wat er speelt, waar tegenaan gelopen wordt en kan ik er direct op antwoorden.

Gaaf om te horen dat ik met een anderhalf uur mensen weer aan heb gezet.
Om te gaan doen, maar zeker ook om na te denken hoe hun thuis er op dit moment bijstaat en voelt.

Vragen die gesteld werden:
Waarom hebben we ooit wel advies gevraagd voor onze tuin, maar niet voor ons interieur?
Waarom dachten we dat als je met een interieurontwerper aan de slag gaat, dat alles gelijk allemaal vervangen moet worden? (Dat is namelijk niet het geval.)
Waarom dacht ik dat er zo’n drempel was om een interieurontwerper in te schakelen? (De mijne is gelukkig heel laag.)
Waarom dachten ze dat een interieuradvies altijd de prijs met een gouden randje heeft? (Dat is namelijk niet zo.)
Waarom werd er gedacht dat je alles uit handen moet geven als je met een interieurontwerper gaat samenwerken? (Samenwerken zegt het al, niet alleen jij en niet alleen ik, maar allebei ons eigen gedeelte.)
Hoe maak ik nou mijn eigen thuis, want als ik op de meubelboulevard ben, dan is alles wat ik zie een pot nat.

Wat heerlijk om dit soort dingen gelijk te kunnen tackelen.
Vaak maken we in ons hoofd een eigen plaatje van zo zal het wel zijn of gaan.
Gebaseerd op iets wat we zelf bedenken en voorstellen, maar niet berust is op navraag en werkelijkheid.

Via foto’s en filmpjes heb ik die avond diverse huizen te zien gekregen waar hele fijne thuizen van te maken zijn.
Soms met een kleurtje, soms met iets meer stappen uit mijn methode.
Altijd op eigen tijd en tempo en precies zoals het bij hun past.

Heb jij diverse vragen over jouw interieur?
Over kleur, je meubelopstelling, verlichting, accessoires, soorten bekleding, raamdecoratie, vloeren, het maken van een moodboard,…?
Stel ze mij dinsdag 19 oktober bij mijn samenwerkdag en ga ook vol inspiratie, energie, plezier en concrete antwoorden naar huis.
Dan krijg je niet anderhalf uur, maar een hele dag de tijd om mij jouw vragen te stellen, te werken aan jouw thuis en vol met ideeën thuis echt aan de slag te kunnen gaan!
En ik kan je zeggen, op zo’n dag kan je heel wat vragen aan me stellen.

De link van de samenwerkdag vind je hier.

Het mooie aan iedere interieurvraag aan mij is, is dat je er antwoord op krijgt en ieder antwoord geeft je rust en ruimte voor een volgende stap.
Zo kom je tot jouw resultaat, jouw gevoel van thuis.

Er zijn nog slechts 3 plekjes vrij.
Dus pak die kans.
Twijfel je of dit de stap voor jou is om te doen?
Stuur me een berichtje naar info@mstyle-interieur.nl en ik kijk met je mee.

Maak er een thuiselijke week van.

Liefs,
Melanie

Indian Summer

Indian Summer

Indian Summer, het klinkt een stuk aantrekkelijker dan onze uitdrukking ‘nazomer’. In de zomer is het vanzelfsprekend, als het najaar zijn intrede doet lijken we nog meer van de blauwe lucht en de zon te genieten, het kan tenslotte wel de laatste keer dit jaar zijn. Op een beschut plekje was het van het weekend heerlijk toeven en nog best warm.

Toch ontkomen we niet aan de tijd van de vallende bladeren, de enorme kleurenpracht van de natuur, lange mouwen en vesten aan. We trekken letterlijk weer meer naar binnen. En als ‘thuis-vrouw’ kan ik daar ook enorm van genieten. Kaarsjes aan, ‘s avonds de gordijnen dicht, plaids op de bank, grote kop thee, boek erbij,….

De kleuren in huis voelen nog behaaglijker om me heen en een paar accessoires geven door kleur en materiaal meer diepte in het geheel. Comfort, warmte, knus en naar binnen, het zijn een paar kernwoorden die passen bij de komende tijd. Ook loslaten is hier een onderdeel van het najaar, net als de bladeren. Dat wat niet meer bij je past mag je loslaten.

Het opruimen is bij vele mensen weer begonnen. Ruimte maken, tijd voor iets nieuws, op naar vernieuwde inspiratie. Wat wil je echt, waar heb je behoefte aan, waar wordt je blij van en waar kan je straks jarenlang elke dag van genieten? Het is tijd om de oogkleppen weer eens wijder te gaan zetten en met een frisse blik te kijken naar wat jouw huis jouw thuis maakt.

Weet dat je niet per seizoen je huis hoeft te veranderen. Liever niet zelfs. Het steeds blijven veranderen of schuiven in je huis betekent dat er een bepaalde onrust zit. Het staat, hangt en voelt niet goed voor je en daarom ben je constant met je interieur bezig. Als het goed is, is het goed. Dat geeft rust en kan je heerlijk van je thuis genieten zonder ermee bezig te hoeven zijn.

Wel is het goed om af en toe echt te kijken hoe je interieur eruit ziet. Er sluipen namelijk bij iedereen dingen naar binnen die er eigenlijk niet horen, vormen stapeltjes en gaan in de hoek liggen, waar ze uiteindelijk niet meer gezien worden en groter worden. Door met open blik zo nu en dan naar je interieur te kijken, voorkom je dit. Daar is deze periode een mooie tijd voor.

Ga je met je interieur aan de slag, zorg dan dat je niet te klein kijkt. Kleur in een accessoire is mooi, maar geeft in een kamer met 4 witte muren niet het sfeervolle effect waar je naar op zoek bent. Denk groter en durf. Kleur op een lange muur of op de bank doet veel meer dan op die kleine wand of op de zitting van je eetkamerstoel.

Zou jij kleur willen bekennen in huis, maar vind je het best lastig? Voldoet de meubelopstelling niet optimaal meer aan de wensen als bewoner? Zijn er interieurvragen waar je al lange tijd mee loopt te worstelen en kom je er maar niet uit? Meld je dan aan voor een van de samenwerkdagen.

Een dag samenwerken aan jouw gevoel van thuis zorgt voor rust, resultaat en ruimte voor andere dingen. 1 dag samenwerken geeft meer thuisgevoel van in je eentje er 1 maand mee bezig zijn. Een dag vol inspiratie, creatie, helderheid, keuzes, persoonlijke inzichten, energie en een geheel verzorgde dag met eten en drinken.

Ik geef je graag richting. Waar kan je het beste op letten? In welke volgorde kan je het beste aan de slag? Hoe zorg je voor samenhang en eenheid in huis en hoe kan jij op deze dag meters maken om straks in huis te gaan doen. Vol focus en plezier aan de slag met jouw thuis.

http://www.thuis-academie.nl/samenwerkdag

 

Top of flop

Top of flop

Inspiratie is overal. Ik kijk de hele dag om me heen en dingen vallen mij al vrij snel op. Soms iets wat anderen ook zien, soms dingen waar anderen niet op letten.

Op vakantie is dat niet anders. Ik vind het dan ook een feest om in een omgeving te zijn die ik niet eerder heb gezien. Mijn voelsprieten staan uit en neem deze omgeving in me op.

De afgelopen vakantie genoten wij in twee verschillende huisjes. Dat is niet heel praktisch, maar wel een feestje voor mij betreft nog meer ideeën. Hieronder deel ik een paar tops en flops. Laat je ook inspireren en doe er je voordeel mee, zodat jij niet deze misstappen maakt.

Oké, dit was niet in een van de huisjes, maar wel prachtig om met je te delen. PVC is een vloer die ook steeds meer in thuizen gebruikt wordt. Hoe mooi zoals deze overgang gelegd is met twee kleuren. 😍

 

 

Een bank kiezen is voor veel mensen best lastig. Wat vind je mooi, wat zit lekker en wat past bij de rest van je interieur? Deze bank was voor mijn gezin was comfortabel, maar voor mij met rugklachten was dit alles behalve prettig. Te diep, te slap, te onhandig met al die kussens. Wel een heerlijke zachte stof.

 

Heerlijk om ‘s avonds de boel de boel te laten en de buitenwereld letterlijk buiten te sluiten. Deze gordijnen deden dat zeker, maar wat zonde dat deze zo knullig hangen! Een lang en een kort gordijn sluiten naar elkaar toe. Ik weet het, door de verwarming, dat de warmte er dan niet goed doorheen kan. Maar daar zijn echt andere oplossingen voor.

De wasmachine achter gesloten deuren stond goed en netjes opgeborgen, zodat ik toch ontspannen in de badkamer kon staan, zonder het idee te hebben aan het werk te moeten. 😅

 

 

Deze spiegel met verwarming, licht en een vergrotende spiegel was prettig. Als de verlichting niet alleen van bovenaf, maar ook aan de zijkant van de spiegel zat, was het helemaal af. Dit in verband met de schaduwwerking van je eigen gezicht, waardoor je er ‘s morgens helemaal stralend uitziet. 😍

 

Over deze keuken is veel te vertellen. De afzuigkap hangt zo laag, dat niemand die langer is dan 1.50 meter in de pannen kan kijken. Achteraf bleken de keukenkastjes te weinig opbergruimte te geven, waardoor er steeds een ander kastje bij kwam. Het maakt het geheel onrustig en minder praktisch. Evenals het niet hebben van plinten.

Ben jij deze vakantie dingen voor jouw thuis tegengekomen waarvan je dacht: wat een goed idee, daar kan ik thuis ook iets mee?

Leuk als je het met me deelt via info@mstyle-interieur.nl 

Loop jij thuis tegen dingen aan waar je graag een  idee of advies bij kan gebruiken? Stuur me een mail en ik kijk en help je er graag mee.

Vakantie

Vakantie

De vakantieperiode. Niks moet, niksen mag. De tijd aan jezelf, zonder al teveel besef van tijd.

Ik kan al genieten van de voorpret. Alles ten volle in me opnemen op vakantie zelf, dingen doen, dingen bekijken, plaatsen bezoeken, lekker eten, boekje lezen, op m’n rug naar de blauwe lucht staren, samen, rust,….

Het vakantiehuisje of hotel kies ik altijd met zorg uit. Voor mij geen grand foulards op de bank, donkere en sombere interieurs. Eigentijds, licht en iets van comfort is fijn.

Bij het openen van de deur op het vakantieadres, ben ik nieuwsgierig en loop ik als eerste overal langs. Hoe ziet het eruit, hoe voelt het, wat staat er in, is het schoon, is er bewegingsruimte,…?

Ook op vakantie is een gevoel van thuiskomen fijn. Ligt het bed lekker, kan je goed zitten, is er voldoende privacy, is het er rustig? Is dit de plek waar je als je er de ramen opendoet blij van wordt? Kan je hier de komende dagen of weken ontspannen, opladen en genieten?

Hoewel ik enorm kan genieten van op vakantie gaan is THUISkomen nog het allerfijnst. Daar waar het bed toch het lekkerst ligt, daar waar ik het fijnst kan zitten, daar waar ik me prettig voel met de juiste kleuren om me heen, daar waar het juiste licht is, waar ik alles goed en overzichtelijk kan opbergen en waar ik blij word van het zien van mijn dierbare spullen.

Daar waar je op vakantie bent, is het ingericht voor een grote doelgroep, dat zoveel mogelijk mensen zich hier prettig voelen. Hier zijn de kleuren op aan gepast, samen met materiaalgebruik, want het moet sterk zijn, tegen een stootje kunnen en makkelijk te reinigen zijn.

Thuis is dat heel anders. Daar richt je het zo in dat jij je er goed in voelt. Precies zo bij hoe jij leeft, wat bij jou past, met dat wat belangrijk is voor jou.

Op vakantie gaan vind ik altijd een feestje, want ook al is het in het echt soms toch iets minder mooi dan op de foto’s, er zijn altijd dingen waardoor ik geïnspireerd raak, verrast of verbaasd ben. Zie ik toffe opbergmogelijkheden, bijzonder kleurgebruik of de manier van gordijnen ophangen waarvan ik me met grote ogen afvraag wie dit op deze manier bedacht heeft.

Ik maak foto’s, ter herinnering, ook om anderen te informeren en inspireren. Hoe leuk om ideeën eigen te maken en toe te passen. Soms maak ik foto’s om aan anderen te laten zien en ze  te behouden deze misstap niet te maken. Want ik snap het vaak wel. Dat kastje los naast andere kasten, die verlichting op verrassende plekken, die bank waar je invalt en amper nog uitkomt. Ik snap het, maar het kan zo anders, fijner, comfortabeler, ruimtelijker.

Dit alles komt voort uit het creëren zonder plan. Het is vaak niet nodig als je eerst nadenkt wat je wilt en het daarna pas gaat uitvoeren. Meubels neerzetten en er later achter te komen dat het toch net te groot of te klein is, dat er toch wel wat weinig licht ‘s avonds was, dat er toch nog ergens wel een stoel bij moet, dat het opbergen van kleiding in de slaapkamer toch wel heel handig is.

Hoe kijk jij na de vakantie naar je eigen huis? Loop jij er weleens doorheen zoals je dat op je vakantiebestemming doet? Hoe voelt het thuis? Hoe ziet het eruit, hoe beweeg je je erin, hoe ruikt het? Wordt je er blij van? Geeft jouw slaapkamer dat luxe gevoel zoals in het hotel? Geeft je woonkamer je rust en ook inspiratie? Heerlijk he?

Is dit nog niet helemaal het geval? Ben je er na je vakantie achtergekomen dat thuiskomen in je hoofd een ander gevoel is dan in werkelijkheid? Ben je zo geïnspireerd door iets op vakantie en wil je dat thuis ook graag, maar hoe dan? Laat mij je helpen. Of je nu van plan bent om een make-over te creëren, een metamorfose, een verbouwing of je gaat verhuizen, ik help, adviseer en informeer je goed en graag. Zo geniet je straks vakantie, in je eigen thuis.

Voor vragen en meer informatie: info@mstyle-interieur.nl

Cursist aan het woord

Cursist aan het woord

‘Ik heb de training als heel fijn ervaren. Erin duiken is toch wel het beste. Focus. Ik vond het prettig dat je de tijd nam om ons vragen te stellen, onze vragen te beantwoorden, focus aan te brengen en het beste in mij naar boven te halen.’

Dit zijn de woorden van iemand die al eerder een training bij mij heeft gevolgd. Voor mij leuk om te lezen dat zij het als heel fijn heeft ervaren. Voor jou misschien de laatste zet om het zelf ook te gaan ervaren.

Vanaf 1 februari ga ik beginnen met mijn nieuwste online training ‘Het begin van jouw thuis.’ Ik zit vol in mijn enthousiasme. Dit komt omdat ik er heel veel zin in heb om te geven. Doordat ik al zo’n voorpret heb genoten om dit programma te maken. Om te zien wie er mee doen en dat ook zij er zoveel zin in hebben. Omdat ik weet wat voor resultaat het de cursisten geeft.

Nou, nog 1 dan: ‘Voordat we Melanie hadden ontmoet, veranderde we wel in huis, maar durfde niet. Melanie gaf handvaten waardoor wij meer durfde. Ze is aardig, heeft een positieve instelling en veel vakkennis.’

Is jouw thuiswerkplek verre van waanzinnig? Heb je ernstig behoefte aan een eigen plekje in huis?
Doe mee met mijn online training ‘Het begin van jouw thuis.

Voel je welkom en voel je vrij om je ook aan te melden.

www.mstyle-interieur.nl/moodboard

Moodboard maken

Moodboard maken

Weet jij precies wat jij mooi vind voor in huis? Het geeft niet als je hier niet gelijk een antwoord op kan geven. Veel mensen worstelen hier mee. Willen geen doorsnee interieur, willen juist ‘anders dan anders’. En dat vind ik fijn, want dan maak je je eigen persoonlijke en unieke interieur.

Het maken van een moodboard helpt je hiermee. Het geeft je niet alleen houvast hoe je straks jouw thuis kan realiseren, maar zorgt er ook voor dat je je ideeen visueel krijgt. Maar hoe maak je nu een moodboard waar je iets aan hebt?

Tijdens de online training ‘Het begin van jouw thuis’ help ik je hoe je een goed moodboard kan maken. De training bestaat uit 5 modules, waarbij je zelfs een bonus module krijgt. Je volgt het op eigen tijd en tempo en kan het voor iedere ruimte in huis toepassen.

Leer hoe jij een goed moodboard maakt, waar je op moet letten en hoe je dit vertaald naar jouw eigen thuis. Dit helpt je meer rust en structuur te krijgen in al je ideeën en plaatjes die je ziet en zorgt ervoor dat je een solide basis hebt voor het creeren van jouw gevoel van thuis.

 

Wil jij ook meedoen? Aanmelden kan via: www.mstyle-interieur.nl/moodboard

Interieurvragen

Interieurvragen

Daar zat ik dan, 10 minuten voor ik live ging. Het beginscherm was veranderd en met mijn niet technische achtergrond was het best even spannend.
Gelukkig lukte het en kon ik op tijd beginnen.

Ik ben veel op social media te vinden. Facebook, Instagram, LinkedIn.
Vooral op de eerste twee deel ik dagelijks foto’s, tips en dergelijke.
Vaak ook nog verschillende dingen, want volg je mij bij allebei, dan wil je niet steeds hetzelfde zien en lezen.

Van de week deed ik mijn eerste vraag en antwoord Facebook live.
Ik ben wel vaker live, maar geen half uur lang.
Mensen konden van te voren vragen doorsturen en ik gaf daar live online advies op.

Met nog wat praktische uitdagingen was het heel leuk om te doen en heb ik alle vragen kunnen beantwoorden.
Dit ga ik vaker doen!
Dit is voor veel mensen heel waardevol.
Soms is jouw vraag niet zo heel anders dan die van anderen.

Wat zou jouw vraag aan mij zijn?
Op welke interieurvraag zou jij graag advies willen?

Stuur je vraag naar: info@mstyle-interieur.nl

Er zijn de afgelopen weken veel huizen flink opgeruimd.
Er is flink geklust.
Voor zowel de stort als de bouwmarkten staan rijen.
De kringloopwinkels nemen niets of weinig aan, vanwege de hoeveelheid spullen.

Het veel in huis zitten maakt dat mensen nu wel heel duidelijk merken hoe hun THUIS voelt.
En sommige hebben gemerkt dat dat niet zo heel fijn is.

De muren komen op hun af, het stoort ze dat er best veel spullen zijn die niet netjes opgeborgen kunnen worden, dat er geen samenhang te vinden is.
Dat het als ze er langer zijn, niet zo gezellig en sfeervol is en dat het allegaartje onrustig maakt.

De bank die nog wel leek te gaan, geeft rugklachten, die witte of grauwe muren komen op ze af en ze lopen hun medebewoners letterlijk tegen het lijf, omdat de meubelopstelling helemaal niet goed staat en de verhoudingen ook niet kloppen.

Het word ze pijnlijk duidelijk.
Dus hop, opruimen, vuilniszakken vullen, verfkleur uitzoeken vanuit die mega grote wand bij de bouwmarkt. Die plinten eindelijk eens tegen de muren vastzetten, achterstallig onderhoud plegen, nieuwe dingen uitproberen en gaan met die banaan. Zelfs in de lange wachtrij bij IKEA houdt ze niet tegen.

Mensen willen gaan en doen.
Ze denken er niet goed over na.
Zonder duidelijk doel, zonder het resultaat duidelijk op kaart te hebben.
Zoals het heel vaak gaat.

En ik kan het weten, want ik krijg daarna heel vaak de vraag: Melanie, het voelt niet als thuis, zoals jij dat altijd zegt.
Kan je me even een paar adviezen geven, maar niet teveel veranderen hoor en het mag ook niet teveel kosten, want ik heb nu al zoveel geïnvesteerd.

Maar zo werkt het niet.

IK GEEF JE GRAAG DE TIP:

Start with the end in mind.
Ga niet als een kip zonder kop aan de slag, dat kost namelijk pas geld. Onnodig.

Wil jij niet overmoedig aan de slag met jouw gevoel van thuis, maar wel met resultaat, zonder frustraties en onnodige investeringen?
Ik help je er graag mee.
Met mijn strippenkaart systeem bepaal jij wanneer en hoelang jij advies van mij wil.
Zo kunnen je vragen direct beantwoord worden en ze zorgen voor duidelijkheid, bevestiging en je haalt op een slimme manier de onvrede uit je huis.

Kan je met een gerust hart straks in meer rust je potten verf en meubels uitzoeken en kopen.
Ben je die frustraties kwijt, maar krijg je er wel weer plezier in en heb je gegarandeerd resultaat.

Veel beter toch?

Doe iemand of jezelf een superwaardevol cadeau. Bestel de strippenkaart hier: https://mstyle-interieur.nl/strippenkaart/
Bestel je voor aanstaande zondag, voor moederdag, dan krijg je er als bonus nog 2 gratis adviesstrips bij!

Thuiswerkplek

Af en toe geef ik een mini-metamorfose cadeau.

Vorige week was die voor een thuiswerkplek. De plek waar we nu heel veel aan het werk zijn en waarvan we ons nu bewust worden of het de plek is om af en toe even aan te schuiven en kleine werkzaamheden te verrichten of dat het eigenlijk nog een fijnere plek is dan je werkplek buitenshuis.

Gisteren was het zover. Afspraak was gemaakt en met winnares Annouschka had ik een skype-gesprek. Dat voelt voor sommige heel afstandelijk en onmogelijk, maar niets is minder waar. Het ging heel goed en de pijnpunten waren zo boven tafel.

Annouschka heeft een ruimte thuis waar ze werkt, maar waar ze de laatste weken amper gebruik van gemaakt heeft. Ze zit inmiddels in de woonkamer, want daar is het wel licht en voelt het warm aan.

Ik vroeg haar voor dit gesprek wel in haar werkruimte te gaan zitten en met de camera haar kamer rond te gaan zag ik wat ze bedoelde en vooral ook wat ze eraan kan doen.

Een werkplek thuis is vaak een ruimte die meerdere functies heeft. Er staan vaak kledingkasten of andere opbergkasten. Misschien het wasrek, een logeerbed, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat het al vrij snel rommelig en onsamenhangend kan aanvoelen. Dat is de eerste stap die gezet moet worden; maak een plan en zet daarin duidelijk welke functies hier plaatsvinden.

Vaak word me gezegd: je mag wel kijken hoor Melanie, maar het kan echt niet anders ingericht worden. Dit is echt de enige manier hoe de meubels neergezet kunnen worden. En dan voel ik een uitdaging, want ik weet dat we onze denkbeeldige oogkleppen hebben en die gaan in de loop der jaren steeds een beetje dichter staan. Ik zet ze graag weer wijder open. Ik prikkel en laat zien en beleven hoe het anders kan en dit hoeft echt niet altijd met allemaal nieuwe meubels te zijn.

Zorg voor passende meubels. Ik weet dat dingen vaak nog goed zijn, niet kapot en nergens anders kunnen staan, maar door passende meubels neer te zetten, merk je al direct dat het veel overzichtelijker en fijner is als je een dichte kast neerzet waar je je spullen in kan opbergen, dan in 3 losse kastjes, waarvan de helft open is.

Bij Annouschka heb ik naast de indeling en de meubels ook gekeken naar kleur en naar licht. Die twee maken samen dat de ruimte minder koud en donker aanvoelt. Dit maakt het ook gelijk gezelliger en voelt het letterlijk warmer aan. Vaak word wit als ruimtelijk gezien, maar er zijn ook kleuren die ook ruimtelijkheid geven en tegelijkertijd meer sfeer en warmte.

Zo functioneel als een werkplek vaak gezien wordt hoeft niet te betekenen dat het niet sfeervol kan zijn. Sterker nog, het werkt vele malen fijner in een ruimte die goed aanvoelt!

Het was een waardevolle tijd online en Annouschka heeft helemaal zin in om eraan te beginnen. Ze is zich nu bewust van wat ze met de ruimte kan en welke keuzes ze kan maken. Het was de spijker op zijn kop zei ze. Ik deel je graag haar ervaring van dit skype-gesprek.

“Vandaag een adviesgesprek gehad via Skype omdat ik een mini metamorfose voor mijn werkplek had gewonnen. Jeetje wat waardevol! Dit is toch echt een vak! Niet gehinderd door mijn beperkte camera skilks wist Melanie al snel de vinger op de zere plek te leggen en kwam zij met ideeën waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen, want je weet niet wat je niet weet! Blij met jouw hulp en dat ik niet weer eerst zelf ben gaan prutsen! Ik kan nu gericht aan de slag, wat me een hoop tijd en frustratie gaat schelen! Dank je wel Melanie!”

Nu je langer op je thuiswerkplek zit, worden de minpunten die er eigenlijk al waren uitvergroot. Loop je dingen tegen dingen aan en gaan er dingen je frustreren omdat je er nu langer zit. Wil jij ook advies hoe jij een waanzinnige werkplek kan creëren? Mail me naar info@mstyle-interieur.nl  hoe en help je er graag mee.

Herinneringen en toekomstplannen

Vanmorgen kreeg ik via Facebook een reminder over deze dag, van 4 jaar geleden.
Waar blijft de tijd, want lijken mijn kinderen daar nog klein!
We waren in Barcelona.
Ik hou enorm van die stad.
Kom er graag en voel me er fijn.

Nu ben ik thuis.
Ook fijn, al waren onze plannen voor deze meivakantie toch echt ergens anders.
Het is wat het is.
We zijn gezond, met af een toe een kleine woordenwisseling 😉 hebben we het eigenlijk heel fijn samen.

Hier in huis zijn we wat aan het klussen (met een interieurontwerper getrouwd te zijn heeft mijn man altijd iets te doen. 😉 ), ook maak ik van mijn tuin een buitenverblijf die mooi aansluit op mijn woonkamer.
Ik kan daar zo van genieten.
Het weer doet fijn mee, dus we klagen niet.

We halen herinneringen samen op, maar toekomstplannen lijken we nog maar voorzichtig uit te spreken.
Qua vakantie dan, want ja, wanneer mogen we die waarmaken?
Voor hier in huis zijn we daarentegen volop bezig.
Ik heb nog wensen en ideeën zat, zoonlief gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, dus een andere uitstraling en indeling voor zijn kamer is vooral leuk, maar ook wel wenselijk.
Ik ben tenslotte van de waanzinnige werkplekken, dus dat begint hier thuis.

Mijn whats-app bliept wat af de afgelopen weken.
Ze komen van mijn klanten.
Ze delen mij hun foto’s, hun vorderingen.
Ze gaan op dit moment als een speer.
Volgen mijn stappenplan en creëren hun gevoel van THUIS iedere dag een beetje meer.

Ik word hier zo blij van om te zien.
Ik ben zo trots op ze dat ze doorpakken en doen.

Mensen hebben minder te doen.
Vooral in de weekenden.
Met het niet op vakantie gaan, hebben we tijd voor andere dingen.
Tijd om toch aan de slag te gaan met ons huis.

Je zit nu de hele dag thuis.
Hoe zou het voor jouw zijn als je een paar tips zou krijgen die simpel te realiseren zijn en waardoor je huis al veel meer als JOUW gevoel van THUIS voelt in deze tijd?
Hou zou het voor jou zijn als je tips zou krijgen waardoor de muren minder op je afkomen en je je ook fijn voelt in jouw thuis?

Wat ben jij bereid om te doen in deze situatie?
Blijf je hierin zitten en je eraan storen of ga je doen wat je nog nooit gedaan hebt en vraag je er advies bij?

Mijn vuur komt vanuit mijn tenen als ik zie hoe mensen juist nu behoefte hebben aan hun gevoel van THUIS.
Ik kan ze helpen en help ze dan ook daar waar ik kan.
Met een totaaladvies, met mijn opleidingstraject (die ook versnelt te volgen is in deze tijd) en met mijn strippenkaart.

Stel mij jouw interieurvraag en jij krijgt hier 2 tips voor terug.
En of je nu wel of niet een totaaladvies bij me gaat afnemen, of je wel of niet een traject bij me gaat volgen, of je nu wel of niet klant bij me gaat worden, ik wil graag dat je woonkamer een plek wordt waar je je de komende weken fijn voelt.
En dat als je niet alleen woont, elkaar niet aanvliegt doordat de muren op je afkomen.

Hoe zou dat zijn voor jou?
Dit is te mooi om geen gebruik van te maken toch?

Het is tenslotte morgen woningsdag, dus zie dit als mijn koningscadau voor jou.

Stuur jouw interieurvraag naar: info@mstyle-interieur.nl
Samen maken we hier een positieve en thuiselijke tijd van.

Blijf gezond, geniet van de mooie dingen en bouw juist nu aan een mooie en fijne toekomst.

Met kleurrijke groet,
Melanie van der Steen
M Style interieur
www.mstyle-interieur.nl
06-44520108

Een THUIS met garantie

Een THUIS met garantie

Een ochtend anders dan anders.
Wel een presentatie op locatie, maar door de voorzorgsmaatregelen was het op een andere manier zal ik maar zeggen.
Maar goed, heel goed zelfs.

Voor ik thuis was, hadden ze de eerste vakmannen al geregeld en stonden er al afspraken gepland.
Een paar dagen later hadden we weer contact en wat bleek, ze hadden de meubels allemaal al besteld, de meubelmaker was geweest, de gordijnenman had al de maten opgenomen, de verlichting stond in bestelling, de potten verf stonden klaar en de woonkamer werd leeggemaakt.

Wauw! Dit is nog eens wat je noemt aanpakken.
Het vertrouwen is bij mijn klanten hoog, want anders beginnen we er niet aan.
Ook al blijft het keer op keer spannend voor ze wat er uiteindelijk voor ontwerp en plan uit gaat komen.
Met mijn garantie dat het ALTIJD hun gevoel van THUIS zal worden en dat er bij twijfel altijd opnieuw gekeken wordt naar mogelijkheden en veranderingen, groeit het vertrouwen alleen maar.

Ik krijg die lach niet van mijn gezicht, want dit is zo fantastisch.
Men wil wel vaak graag en gauw beginnen, maar buiten alle levertijden zou dit al in 2 weken klaar kunnen zijn!

Het contact tussen mij en mijn klanten is eenvoudig.
Korte lijnen, duidelijk, open en eerlijk.
Dit schept voor allemaal een band die fijn is en naar hetzelfde doel werkt.
Deze samenwerking brengt naast het resultaat, het THUIS voor de bewoner(s), ook een hoop gezelligheid met zich mee, want dit is namelijk heel leuk om te doen.

De spanning is verdwenen, ze zien hoe het gaat worden, ze hebben de handleiding waarin precies staat wat ze waar en hoe gaan uitvoeren.
Makkelijker kan niet, echt niet.
Ze hoeven het alleen maar te volgen.
Stap voor stap.
Zonder er zelf nog over na te denken, zonder te bedenken of dit goed is, kan, passend is, enzovoort.
Hoe heerlijk klinkt dat?!

Door het eindresultaat wat ze nu letterlijk in handen hebben, kunnen ze keer op keer weer iets wegstrepen.
Zien ze wat ze al gedaan hebben en wat er nog op de planning staat.
Ze zien het steeds meer eigen worden.
Veel meer eigen dan ze zelf ooit bedacht kunnen hebben.
Het past zo bij ze, maar het was niet bij ze opgekomen om dit zo te doen, te combineren, te durven.

Een feestje voor mij om ze hierbij te mogen begeleiden, ze voor te gaan, ze het vertrouwen te geven dat dit goed is.
Een feestje voor hun, omdat ze hier al een tijd tegenaan liepen te hikken, samen liepen te steggelen wat, waar, hoe, enzovoort.
Wat een rust geeft dit ze, wat een fijn gevoel dat alles nu zeker te weten goed komt, dat het bij elkaar past en dat het zeker geen showroom gaat worden.

Het word echt HUN gevoel van THUIS.
Dit past alleen bij hun en dat maakt uniek en persoonlijk.
Hun eigen huis, hun plek onder de zon….

Het plafond is alweer fris gewit, de kamer leeg en de volgende klus staat te wachten om gedaan te worden.
Straks komt er kleur op de muur.
De schilder zal wel even voor de zekerheid vragen of ze dit echt willen, dat ben ik inmiddels wel gewend.
Nee, bij mij niet op iedere muur RAL 9010. 😉
Ik help mensen die durven en die vertrouwen en die geen eenheidsworst willen en daar hoort kleur bij.
Dat is een van de redenen dat ze onder andere bij mij komen.
En die schilder, die zal het misschien niet gelijk toegeven, maar die staat straks verbaasd te kijken hoe gaaf die kleur op die muur is geworden. 🙂

Het is nog wachten op de levertijden.
Het is ondertussen het plan stap voor stap realiseren.
Maar dat dit weer een THUIS gaat worden is zonder twijfel.

Laat ik het je met trots en plezier aan je zien.
En vertel je er graag bij waarom wat gedaan is, want niets is zomaar.
Overal heb ik over nagedacht, overal zit een waarom achter.

Zit jij ook al een tijdje te worstelen met jouw huis?
Zit je nu al weken in je huis, maar voelt het niet als JOUW THUIS?
Vind je het fijn om hier hulp en advies over te krijgen?
Wil jij ook graag die lach op jouw gezicht en de rust dat je hierna enkel en alleen nog maar hoeft te genieten van je THUIS in plaats van over na te denken of ermee bezig te zijn?

Vraag een gratis gevoel van thuis gesprek met me aan, dan gaan we samen kijken waar jouw uitdagingen liggen (ik hou niet van problemen) en hoe ik je daarbij kan helpen.

Onze wereld zal voorlopig en nog veel in huis afspelen.
De meivakanties zijn al weken in en rond huis.
Maak er iets moois van.
Je omgeving bepaald namelijk mede hoe jij je voelt.

Blijf gezond.

Met kleurrijke groet,
Melanie van der Steen
M Style interieur
www.mstyle-interieur.nl
06-44520108