Ze mailde me met het woord HELP. Ze wist het niet meer. Kreeg haar interieur maar niet tot haar thuis. Ik maakte een afspraak met haar en ze vertelde..

Ze had al van alles geprobeerd. Haar familie om raad gevraagd, haar vriendin die haar eigen huis en dat van haar buurvrouw leuk had ingericht kon haar niet helpen,… Ze kijkt met regelmaat een woonprogramma, koopt af en toe een woonmagazine, struint uren op Pinterest en Instagram, maar ziet door de bomen het bos niet meer.

Het is echt niet dat ze geen ideeën heeft, want die heeft ze genoeg. Ze raakt onzeker door de meningen van anderen, omdat ze zelf niet kan kiezen en daarna weet ze het helemaal niet meer.

Ik zie het met regelmaat gebeuren. Een van de grootste uitdagingen is het maken van keuzes. ‘Wat als ik later iets mooiers zie?’ ‘Past dit wel bij elkaar?’ ‘Ik wil wel, maar durf niet zo goed.’ ‘Ik wil het eens anders, maar hoe?’

Door te kiezen, kies je voor jezelf. Voor wie jij bent, waar jij van houdt en waar jij je prettig in voelt. Door te kiezen, kies je voor wat bij jou past. Dit geeft rust en eenheid en samenhang. Door NIET te kiezen namelijk, wordt je huis een ratjetoe, is er geen verbinding en dat geeft een onrustig gevoel.

Tuurlijk is het fijn als anderen het gezellig en prettig in jouw thuis vinden, maar dat kan niet een voorwaarde zijn hoe jij jouw thuis inricht. Zij gaan namelijk na een tijdje weer naar HUN thuis, daar waar zij zich heel fijn voelen. Het gaat in jouw thuis om jou en om de mensen waarmee je woont.

Door aan anderen te vragen wat zij ervan vinden, vraag je eigenlijk naar hun stijl en smaak en de kans is heel klein dat die helemaal overeen komt met die van jou. Hun smaak is niet de jouwe en andersom. Wil je advies bij je keuzes, vraag het dan aan iemand die er en verstand van heeft en onafhankelijk is. Zij kijken met heel andere ogen naar jouw thuis. Ik ga het persoonlijk maken; wij luisteren met andere oren naar jouw wensen en eisen. Wij kijken zowel naar het grote geheel en naar de details. Als ik voor mezelf spreek zie ik vaak al in 1 oogopslag waar de uitdaging ligt (ik spreek niet over problemen). Doordat ik met een andere bril kijk, doordat ik weet waar ik op moet letten, doordat ik tussen de regels door lees en luister en kijk, doordat ik weet wat de mogelijkheden zijn, doordat het mijn vak is en ik hier dagelijks mee aan het werk ben.

Wat vindt jij is een makkelijk uit te spreken vraag, maar wat voor resultaat brengt het antwoord jou?

Interesse in een antwoord dat jou echt verder op weg helpt naar jouw gevoel van thuis? Stuur me een bericht naar info@mstyle-interieur.nl