Het lijkt wel lente! De zon schijnt, het wordt warmer. Buiten lunchen is alweer een paar keer gelukt, heerlijk!

De zon die naar binnen schijnt is fijn en geeft je thuis letterlijk een zonniger gevoel. Toch is de zon niet altijd en overal fijn voor in huis. De zon geeft ons een kleurtje als we lange tijd in de zon zitten, maar zorgt er binnen voor dat materialen ook kunnen verkleuren. Het wordt er alleen niet mooier op.

Raamdecoratie is nu het juiste moment om aandacht te geven. Je overgordijnen dicht trekken als de zon schijnt is ongezellig, somber en donker en deze stoffen zijn geen zonwering.

Kijk goed naar wat je nodig hebt. Is het nodig om je hele raam af te sluiten of maar een gedeelte? Wil je dit product alleen als zonwering gebruiken of doet het ook dienst als afsluiting voor de avond of overdag tegen inkijk?

Of je kiest voor een rolgordijn, een jaloezie, een lamel of bijvoorbeeld een plissé-gordijn of duette, kijk ook goed naar de achterkant van het product. De kant die je buiten voor het raam ziet. Soms worden deze meegekleurd, in dezelfde kleur als aan je kamerkant. Dit kan mooi zijn, maar ook die verkleuren. Handiger is om deze wit te hebben, dan valt de verkleuring het minst op.

Ieder raam is anders en vraagt om een andere soort zonwering. Qua maat, qua kleur en qua stijl en sfeer. Gelukkig bestaat er enorm veel en is er voor iedereen en voor ieder raam een zonwering verkrijgbaar.

Ik heb vele jaren in winkels gestaan en adviseerde en verkocht zonwering. Mijn favoriete product is en blijft de duette. De stoffen zonwering als hierboven met een honinggraat structuur, waar het optrekmechanisme doorheen loopt. Het mooie aan dit product is dat het er in vele kleurenleverbaar is, dat de bak nagenoeg even breed is als het doek en daardoor geen kiertjes geeft aan de zijkanten en dat je het zowel van boven naar beneden als andersom kan optrekken. Zo kan je hier enorm mee spelen.

Altijd zonder inkijk vanaf buiten, maar toch daglicht binnenkrijgen. De zon buiten houden en het doet ook goed dienst als afsluiting voor de avond/nacht. Door de verschillende diktes van de doeken is/zijn er altijd oplossingen voor jouw raam bij.

De zon is heerlijk, maar hoeft niet constant binnen te stralen. Zo kan je langer van jouw mooie meubels genieten, zonder dat ze verkleuren.

Raamdecoratie wordt vaak gezien als sluitpost voor het interieur. Dat is zonde, want het kan het totaalbeeld echt maken of breken. Wil je meer weten over zonwering of raamdecoratie in het algemeen die van jouw huis nog meer jouw thuis maken? Stuur een mail naar: info@mstyle-interieur.nl