Terwijl de lente al even bezig is en haar weg nog zoekt tussen sneeuw en zon is het tijd om met frisse blik naar je interieur te kijken.

Hoe voelt het? Voel je je prettig in je thuis? Mis je iets? Wat kan er anders/beter/fijner? Wat staat er al een tijdje op je verlanglijst en zou je graag eens willen veranderen? Waar loop je (letterlijk) tegenaan? Doordat we vaak onze eigen zogenoemde oogkleppen op hebben die steeds een beetje verder sluiten, is het goed om op een andere manier naar je interieur te kijken.

TIP: Maak foto’s van je ruimte. Zo kijk je op een andere manier naar je interieur en zie je dingen die je niet dagelijks meer opmerkt. Schrijf in steekwoorden op wat je ziet en hoe het voelt.

Is er iets stuk, doorgezakt of versleten? Ben je toe aan wat kleur in huis? Staan je meubels op een plaats waar ze het best en fijnst staan? Zoals bijvoorbeeld die fauteuil waar je je eerste kop koffie van de dag drinkt vlakbij het raam waar je de eerste zonnestralen mee pakt. Staat je kamer te vol? Is het een eenheid of meer rommelig? Past dit interieur bij jou? Is dit als je binnenkomt ook echt thuiskomen?

Of je wensen groot of klein zijn om te gaan realiseren, zorg er altijd voor dat je overzicht hebt en/of creëert. Dat je geen ratjetoe maakt, maar een samenhang. Dat je niet alleen kijkt naar dat wat je wilt veranderen, maar of dat combineert en past in het geheel. Alle onderdelen van je interieur vormen samen jouw thuis. Van vloer en vloerkleed tot plafond en plafondlamp. Van kleur op de muur tot de meubels en accessoires. Niet zoals in een showroom, maar persoonlijk en eigen, passend bij jou.

Naast het noteren van jouw woonwensen, ga je deze ook visueel maken, door middel van een moodboard (ook wel sfeerbord genoemd). Dit is het begin van jouw metamorfose. Meld je vast aan voor mijn online programma, de deuren van dit vernieuwde programma gaan binnenkort open.

Aan de hand van je moodboard en je opgeschreven woonwensen heb je richting gegeven aan dat wat je dit voorjaar wil en kan veranderen. De stip op de horizon is gezet. Dit wordt een heerlijk voorjaar!

De volgende stappen leg ik je graag uit in een volgend bericht. Kan je niet zolang wachten? Stuur me een bericht naar info@mstyle-interieur.nl en ik neem contact met je op.