Het kiezen van een groot en blijvend element in je huis, zoals een keuken, doe je niet 1,2,3. Daar denk je lang overna, daar ga je je voor oriënteren. Wat wil ik, wat vind ik mooi, wat vind ik al heel lang mooi en daardoor waarschijnlijk voor de komende jaren ook? Ben ik een keukenprins(es) en wat heb ik daarvoor nodig? Wat is de beste opstelling, wat werkt het handigst? Wat voor kleuren zijn er, wat voor materialen en wat voor werkblad is mooi en praktisch voor mij? Wat doe ik met de muren en verlichting is hierbij heel belangrijk,….

Je ziet, er komt heel veel bij kijken. En nu hebben we het nog niet eens gehad over de vloer, de apparatuur en het opbergen.

Een nieuwe keuken koop je niet zomaar. Ook daar wil je jarenlang elke dag plezier en gemak van hebben. En je wilt graag dat de looks van je keuken in lijn zijn met de stijl en sfeer van de rest van je verdieping.

Bij nieuwbouwhuizen zie ik het vaak al mis gaan. Er is getekend, ze gaan beginnen en ze willen op heel korte termijn van je weten hoe de keuken (en badkamer!) eruit moet komen te zien. Kies je uit de paar stalen die ze voor je gesorteerd hebben of ga je zelf achter een keuken aan? De tijdsdruk helpt hierbij niet mee. Ook heb je al heel lang niet meer verdiept in een nieuwe keuken, dus wat is er tegenwoordig allemaal te koop en waaruit kan je kiezen?

Helaas hoor ik achteraf vaak: ‘Ik heb te snel gekozen. Als ik toen wist wat ik nu weet, had ik het anders gedaan.’ Dat is zo zonde he, want die keuken blijft er de eerste tien, vijftien jaar zo staan. De routing is niet zo fijn, de kleuren te standaard, de opstelling met dat keukeneiland niet zo praktisch,…. En eerlijk gezegd lijkt het een los onderdeel in het geheel bij de woonkamer. Er is weinig tot geen samenhang.

STOP!!! Dit is toch niet wat je wilt?! Je gaat in je droomthuis wonen straks. Die wil je toch niet snel, snel kiezen? Je wilt het juist als eenheid laten zien en voelen, dat het totaalplaatje klopt. Dat niet alleen jouw woonkamer, maar ook jouw keuken JOU uitstraalt. Dat het geen 13 in dozijn is met je buren, en daarnaast, en daarnaast…

Ik heb jaren keukens ontworpen en verkocht. Altijd met de bewoners als uitgangspunt. Voor wie is de keuken, voor hoeveel personen is deze keuken, hoe leven ze, wat is voor hun belangrijk in deze keuken en hoe kan ik het zo ontwerpen dat het HUN keuken is, daar waar ze de komende jaren elke dag plezier van hebben en blij mee zijn.

Ik ontwerp nog steeds regelmatig keukens. Vanuit de wensen van de bewoners en zelfs de ontwerpen van de keukenzaken worden door mij kritisch bekeken en veranderd. Onder andere omdat ik naar het geheel kijk met de rest van het thuis. Zo heb ik het schiereiland verandert naar een eiland, omdat door de muren de lades niet volledig open konden en je er niet recht achter kon staan. Zo werd de witte met een deurtje hout veranderd naar een zwarte keuken, die veel beter bij de bewoners paste en er ook nog eens ruimtelijker en praktischer uitzag. Zo is de keuken waar men niet vaak en graag meer stond veranderd naar een plek waar iedere dag met plezier gekookt wordt. Zo is een andere keuken in een prachtige groentint aangepast aan de rest van het interieur. Zo heb ik rust, eigenheid en praktische elementen aan de keuken toegevoegd. En eerlijk, ik kan dat, omdat mensen mij mijn eerlijke advies vragen. ‘Wat vind jij dat het beste bij ons en ons thuis past Melanie?’ Winkels gaan vaak voor veilig, omdat ze graag tevreden klanten willen.

Heb jij een kavel gekocht, een nieuwbouwhuis, ga je verbouwen of je keuken een grondige metamorfose geven? Ik help je graag met het ontwerp van jouw keuken. En niet alleen het ontwerp, maar het hele gevoel eromheen ook. Waar komt de keuken, in welke kleuren, met welke materialen, met wat voor vloer, muren, raamdecoratie en verlichting. Met de accessoires, de eettafel en stoelen en de hele look and feel passend bij de rest van je interieur. Ik let op het praktische, op de grote lijnen en de details. Voor nu en voor de vele jaren dat jij er gebruik van gaat maken.

Interesse? Ik help je er met veel plezier mee en zie je mail graag tegemoet. info@mstyle-interieur.nl