Je kan kiezen tussen rechthoekig of ovaal of tussen vierkant en rond. Wanneer je voor het een of het ander gaat, ligt aan de vorm van de ruimte waar je tafel komt te staan.

Als je je plattegrond erbij pakt en je zet denkbeeldig een kader waar je eettafel komt te staan en deze is rechthoekig, dan kan je kiezen voor een rechthoekige of ovale eettafel. Is de ruimte waar je je tafel neerzet meer vierkant, dan kies je voor een ronde of vierkante tafel.

Het ligt dus aan de vorm van de ruimte. Vaak voel je intuitief waarom iets minder fijn aanvoelt. Het plaatsen van een rechthoekige tafel in een vierkante ruimte voelt gevoelsmatig al niet fijn.

Dan is de keus nog of je voor een eettafel die afgerond is of een met hoeken. Die keus heeft te maken met smaak en hoeveel zitplaatsen je aan de eettafel wilt. Aan een ronde kan je doorgaans meer stoelen kwijt dan aan een vierkante.Bij ovaal kan je er vaak ook meer kwijt dan aan een rechthoekige tafel. Vaak wordt voor afgerond gekozen, omdat het gezelliger is en omdat je elkaar dan beter aan kan kijken. Ook oogt een ronde/ovale tafel vriendelijker en doordat de hoeken ‘eraf’ zijn minder groot.

Welke vorm tafel past bij jou en jouw interieur?