De vakantieperiode. Niks moet, niksen mag. De tijd aan jezelf, zonder al teveel besef van tijd.

Ik kan al genieten van de voorpret. Alles ten volle in me opnemen op vakantie zelf, dingen doen, dingen bekijken, plaatsen bezoeken, lekker eten, boekje lezen, op m’n rug naar de blauwe lucht staren, samen, rust,….

Het vakantiehuisje of hotel kies ik altijd met zorg uit. Voor mij geen grand foulards op de bank, donkere en sombere interieurs. Eigentijds, licht en iets van comfort is fijn.

Bij het openen van de deur op het vakantieadres, ben ik nieuwsgierig en loop ik als eerste overal langs. Hoe ziet het eruit, hoe voelt het, wat staat er in, is het schoon, is er bewegingsruimte,…?

Ook op vakantie is een gevoel van thuiskomen fijn. Ligt het bed lekker, kan je goed zitten, is er voldoende privacy, is het er rustig? Is dit de plek waar je als je er de ramen opendoet blij van wordt? Kan je hier de komende dagen of weken ontspannen, opladen en genieten?

Hoewel ik enorm kan genieten van op vakantie gaan is THUISkomen nog het allerfijnst. Daar waar het bed toch het lekkerst ligt, daar waar ik het fijnst kan zitten, daar waar ik me prettig voel met de juiste kleuren om me heen, daar waar het juiste licht is, waar ik alles goed en overzichtelijk kan opbergen en waar ik blij word van het zien van mijn dierbare spullen.

Daar waar je op vakantie bent, is het ingericht voor een grote doelgroep, dat zoveel mogelijk mensen zich hier prettig voelen. Hier zijn de kleuren op aan gepast, samen met materiaalgebruik, want het moet sterk zijn, tegen een stootje kunnen en makkelijk te reinigen zijn.

Thuis is dat heel anders. Daar richt je het zo in dat jij je er goed in voelt. Precies zo bij hoe jij leeft, wat bij jou past, met dat wat belangrijk is voor jou.

Op vakantie gaan vind ik altijd een feestje, want ook al is het in het echt soms toch iets minder mooi dan op de foto’s, er zijn altijd dingen waardoor ik geïnspireerd raak, verrast of verbaasd ben. Zie ik toffe opbergmogelijkheden, bijzonder kleurgebruik of de manier van gordijnen ophangen waarvan ik me met grote ogen afvraag wie dit op deze manier bedacht heeft.

Ik maak foto’s, ter herinnering, ook om anderen te informeren en inspireren. Hoe leuk om ideeën eigen te maken en toe te passen. Soms maak ik foto’s om aan anderen te laten zien en ze  te behouden deze misstap niet te maken. Want ik snap het vaak wel. Dat kastje los naast andere kasten, die verlichting op verrassende plekken, die bank waar je invalt en amper nog uitkomt. Ik snap het, maar het kan zo anders, fijner, comfortabeler, ruimtelijker.

Dit alles komt voort uit het creëren zonder plan. Het is vaak niet nodig als je eerst nadenkt wat je wilt en het daarna pas gaat uitvoeren. Meubels neerzetten en er later achter te komen dat het toch net te groot of te klein is, dat er toch wel wat weinig licht ‘s avonds was, dat er toch nog ergens wel een stoel bij moet, dat het opbergen van kleiding in de slaapkamer toch wel heel handig is.

Hoe kijk jij na de vakantie naar je eigen huis? Loop jij er weleens doorheen zoals je dat op je vakantiebestemming doet? Hoe voelt het thuis? Hoe ziet het eruit, hoe beweeg je je erin, hoe ruikt het? Wordt je er blij van? Geeft jouw slaapkamer dat luxe gevoel zoals in het hotel? Geeft je woonkamer je rust en ook inspiratie? Heerlijk he?

Is dit nog niet helemaal het geval? Ben je er na je vakantie achtergekomen dat thuiskomen in je hoofd een ander gevoel is dan in werkelijkheid? Ben je zo geïnspireerd door iets op vakantie en wil je dat thuis ook graag, maar hoe dan? Laat mij je helpen. Of je nu van plan bent om een make-over te creëren, een metamorfose, een verbouwing of je gaat verhuizen, ik help, adviseer en informeer je goed en graag. Zo geniet je straks vakantie, in je eigen thuis.

Voor vragen en meer informatie: info@mstyle-interieur.nl