Af en toe geef ik een mini-metamorfose cadeau.
Vorige week was die voor een thuiswerkplek. De plek waar we nu heel veel aan het werk zijn en waarvan we ons nu bewust worden of het de plek is om af en toe even aan te schuiven en kleine werkzaamheden te verrichten of dat het eigenlijk nog een fijnere plek is dan je werkplek buitenshuis.
Gisteren was het zover. Afspraak was gemaakt en met winnares Annouschka had ik een skype-gesprek. Dat voelt voor sommige heel afstandelijk en onmogelijk, maar niets is minder waar. Het ging heel goed en de pijnpunten waren zo boven tafel.
Annouschka heeft een ruimte thuis waar ze werkt, maar waar ze de laatste weken amper gebruik van gemaakt heeft. Ze zit inmiddels in de woonkamer, want daar is het wel licht en voelt het warm aan.
Ik vroeg haar voor dit gesprek wel in haar werkruimte te gaan zitten en met de camera haar kamer rond te gaan zag ik wat ze bedoelde en vooral ook wat ze eraan kan doen.
Een werkplek thuis is vaak een ruimte die meerdere functies heeft. Er staan vaak kledingkasten of andere opbergkasten. Misschien het wasrek, een logeerbed, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat het al vrij snel rommelig en onsamenhangend kan aanvoelen. Dat is de eerste stap die gezet moet worden; maak een plan en zet daarin duidelijk welke functies hier plaatsvinden.
Vaak word me gezegd: je mag wel kijken hoor Melanie, maar het kan echt niet anders ingericht worden. Dit is echt de enige manier hoe de meubels neergezet kunnen worden. En dan voel ik een uitdaging, want ik weet dat we onze denkbeeldige oogkleppen hebben en die gaan in de loop der jaren steeds een beetje dichter staan. Ik zet ze graag weer wijder open. Ik prikkel en laat zien en beleven hoe het anders kan en dit hoeft echt niet altijd met allemaal nieuwe meubels te zijn.
Zorg voor passende meubels. Ik weet dat dingen vaak nog goed zijn, niet kapot en nergens anders kunnen staan, maar door passende meubels neer te zetten, merk je al direct dat het veel overzichtelijker en fijner is als je een dichte kast neerzet waar je je spullen in kan opbergen, dan in 3 losse kastjes, waarvan de helft open is.
Bij Annouschka heb ik naast de indeling en de meubels ook gekeken naar kleur en naar licht. Die twee maken samen dat de ruimte minder koud en donker aanvoelt. Dit maakt het ook gelijk gezelliger en voelt het letterlijk warmer aan. Vaak word wit als ruimtelijk gezien, maar er zijn ook kleuren die ook ruimtelijkheid geven en tegelijkertijd meer sfeer en warmte.
Zo functioneel als een werkplek vaak gezien wordt hoeft niet te betekenen dat het niet sfeervol kan zijn. Sterker nog, het werkt vele malen fijner in een ruimte die goed aanvoelt!
Het was een waardevolle tijd online en Annouschka heeft helemaal zin in om eraan te beginnen. Ze is zich nu bewust van wat ze met de ruimte kan en welke keuzes ze kan maken. Het was de spijker op zijn kop zei ze. Ik deel je graag haar ervaring van dit skype-gesprek.
“Vandaag een adviesgesprek gehad via Skype omdat ik een mini metamorfose voor mijn werkplek had gewonnen. Jeetje wat waardevol! Dit is toch echt een vak! Niet gehinderd door mijn beperkte camera skilks wist Melanie al snel de vinger op de zere plek te leggen en kwam zij met ideeën waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen, want je weet niet wat je niet weet! Blij met jouw hulp en dat ik niet weer eerst zelf ben gaan prutsen! Ik kan nu gericht aan de slag, wat me een hoop tijd en frustratie gaat schelen! Dank je wel Melanie!”
Nu je langer op je thuiswerkplek zit, worden de minpunten die er eigenlijk al waren uitvergroot. Loop je dingen tegen dingen aan en gaan er dingen je frustreren omdat je er nu langer zit. Wil jij ook advies hoe jij een waanzinnige werkplek kan creëren? Mail me naar info@mstyle-interieur.nl  hoe en help je er graag mee.