Indian Summer, het klinkt een stuk aantrekkelijker dan onze uitdrukking ‘nazomer’. In de zomer is het vanzelfsprekend, als het najaar zijn intrede doet lijken we nog meer van de blauwe lucht en de zon te genieten, het kan tenslotte wel de laatste keer dit jaar zijn. Op een beschut plekje was het van het weekend heerlijk toeven en nog best warm.

Toch ontkomen we niet aan de tijd van de vallende bladeren, de enorme kleurenpracht van de natuur, lange mouwen en vesten aan. We trekken letterlijk weer meer naar binnen. En als ‘thuis-vrouw’ kan ik daar ook enorm van genieten. Kaarsjes aan, ‘s avonds de gordijnen dicht, plaids op de bank, grote kop thee, boek erbij,….

De kleuren in huis voelen nog behaaglijker om me heen en een paar accessoires geven door kleur en materiaal meer diepte in het geheel. Comfort, warmte, knus en naar binnen, het zijn een paar kernwoorden die passen bij de komende tijd. Ook loslaten is hier een onderdeel van het najaar, net als de bladeren. Dat wat niet meer bij je past mag je loslaten.

Het opruimen is bij vele mensen weer begonnen. Ruimte maken, tijd voor iets nieuws, op naar vernieuwde inspiratie. Wat wil je echt, waar heb je behoefte aan, waar wordt je blij van en waar kan je straks jarenlang elke dag van genieten? Het is tijd om de oogkleppen weer eens wijder te gaan zetten en met een frisse blik te kijken naar wat jouw huis jouw thuis maakt.

Weet dat je niet per seizoen je huis hoeft te veranderen. Liever niet zelfs. Het steeds blijven veranderen of schuiven in je huis betekent dat er een bepaalde onrust zit. Het staat, hangt en voelt niet goed voor je en daarom ben je constant met je interieur bezig. Als het goed is, is het goed. Dat geeft rust en kan je heerlijk van je thuis genieten zonder ermee bezig te hoeven zijn.

Wel is het goed om af en toe echt te kijken hoe je interieur eruit ziet. Er sluipen namelijk bij iedereen dingen naar binnen die er eigenlijk niet horen, vormen stapeltjes en gaan in de hoek liggen, waar ze uiteindelijk niet meer gezien worden en groter worden. Door met open blik zo nu en dan naar je interieur te kijken, voorkom je dit. Daar is deze periode een mooie tijd voor.

Ga je met je interieur aan de slag, zorg dan dat je niet te klein kijkt. Kleur in een accessoire is mooi, maar geeft in een kamer met 4 witte muren niet het sfeervolle effect waar je naar op zoek bent. Denk groter en durf. Kleur op een lange muur of op de bank doet veel meer dan op die kleine wand of op de zitting van je eetkamerstoel.

Zou jij kleur willen bekennen in huis, maar vind je het best lastig? Voldoet de meubelopstelling niet optimaal meer aan de wensen als bewoner? Zijn er interieurvragen waar je al lange tijd mee loopt te worstelen en kom je er maar niet uit? Meld je dan aan voor een van de samenwerkdagen.

Een dag samenwerken aan jouw gevoel van thuis zorgt voor rust, resultaat en ruimte voor andere dingen. 1 dag samenwerken geeft meer thuisgevoel van in je eentje er 1 maand mee bezig zijn. Een dag vol inspiratie, creatie, helderheid, keuzes, persoonlijke inzichten, energie en een geheel verzorgde dag met eten en drinken.

Ik geef je graag richting. Waar kan je het beste op letten? In welke volgorde kan je het beste aan de slag? Hoe zorg je voor samenhang en eenheid in huis en hoe kan jij op deze dag meters maken om straks in huis te gaan doen. Vol focus en plezier aan de slag met jouw thuis.

http://www.thuis-academie.nl/samenwerkdag