Een nieuw jaar betekent beginnen met een schone lei. In het interieur vinden we het in januari weer heerlijk om de woonkamer fris en opgeruimd te beginnen.

De kerstboom de deur uit en hoe gezellig dat het ook was, het lijkt nu zonder een stuk minder sfeervol. Het voelt wat kaal, ongezellig en mist warmte en licht. Wat nu??

Hier heb ik een aantal tips voor je om met kleine veranderingen dat knusse en gezellige gevoel weer terug te brengen, maar dan op een duurzame manier die voor lange termijn is:

  1. Vaak zien we dat de kerstboom 1 op 1 vervangen wordt door planten. Planten zijn altijd fijn in je interieur, maar er kan nog zoveel meer.

De sfeer met kerst in huis wordt gezellig doordat er gewerkt wordt met bepaalde kleuren, met verschillende materialen en door verlichting. Dit zijn altijd de sfeermakers in je huis. Zo overdadig als het met kerst is, is niet nodig.

2. Toch kan je er eens aan denken om meer kleur in je interieur te gaan gebruiken. Op een wand, in accessoires, maar zeker een meubelstuk in kleur geeft je kamer net dat beetje meer.

3. Door verschillende materialen te gebruiken hoef je niet een overdaad aan kleuren te gebruiken. Doordat ieder materiaal zijn eigen glansgraad heeft en een andere structuur, komt een zelfde soort kleur op de verschillende materialen anders over.

4. De lichtjes van de kerstboom maken het zo gezellig doordat het vele kleine lampjes zijn en in een warme kleur zijn. Is het aantal lampen die je hebt in je woonkamer voldoende? Kan je spelen met de kleur van het licht? Zit er een dimmer op een aantal lampen? Laat je het licht op verschillende hoogtes uit de armaturen komen?

Stof tot nadenken. Wat je ook gaat doen, zorg dat je je thuis niet vol gaat zetten met allerlei accessoires, omdat het op dit moment zo leeg voelt.

5. Was het gevoel van ongezellig, kaal en leeg er ook al voor de kerst? Geef je dan op voor de kickstart voor je interieur van dit nieuwe jaar. Van woonwens naar waarmaken. https://thuis-academie.nl/woonwens-waarmaken/ Hierin neem ik je 10 dagen mee in mijn online programma waarin ik ik iedere dag live online bij je binnenkom, krijg je iedere dag een vraag of opdracht, krijg je inzichten die je nog niet eerder had en inspiratie, een werkboek en is er veel ruimte voor interactie. Dit is DE investering die ervoor zorgt dat je je weet hoe je je interieur als thuis kan maken, die zorgt dat je nu eindelijk keuzes gaat maken en dat je in actie komt. Je wilt het toch het hele jaar gezellig hebben en niet alleen met kerst?

Geef je op en doe mee. Volgend jaar om deze tijd ben je zo blij dat je nu deze keuze hebt gemaakt.