Dat er bij verhuizen veel komt kijken, hoef ik je vast niet te vertellen.

Je reden om te verhuizen is duidelijk, je hebt je droomhuis gevonden. Toch kost het je wel een paar nachten nadenken, want het is en blijft een stap. De duurste investering die je in je leven doet, daar wil je wel voor 100% achterstaan.

Je hebt JA gezegd, je handtekening staat. Whoehoe, wat gaaf! Gefeliciteerd. En nu het inrichten van je huis. Alles moet ingericht en gestyled worden. Waar begin je en hoe doen anderen dat? Ik neem je mee in het verhaal van Maud.

Maud ging verhuizen. Met al haar spullen ging ze naar een prachtige woning. Ze had alleen geen idee waar ze moest beginnen. Viavia kwam ze bij mij. Ik had een thuis ontworpen voor een kennis van haar en daar had ze zeer goede verhalen over gehoord. Ze had het interieur gezien, niet haar smaak, maar ze zag wel dat de persoonlijkheid en smaak van de bewoners hierin heel duidelijk naar voren kwam.

Ik kwam, we hadden een klik en ik mocht bijna haar hele huis doen.

Dit is wat Maud er zelf over zei: “Melanie weet waar ze mee bezig is en volgt echt jouw smaak. De meeste interieurdesigners passen hun smaak toe in jouw huis. Melanie heeft de kunst om jouw persoonlijke smaak te vertalen in jouw inrichting. Mijn inrichting werd dan ook heel anders dan die van het huis dat ik ik gezien had. Ook een vriendin heeft Melanie gevraagd en haar thuis was weer zo anders. Ik vind dat echt de kracht van Melanie. Het is jouw huis waar jij in woont en die vertaling maakt zij uitermate goed.”

Niet alles ging weg, een aantal basiselementen zijn gebleven en werden het uitgangspunt voor haar thuis. Net als voor iedereen waar ik mee werk, vond zij het ook best  spannend. Hoe zou het worden? Begreep ik haar wel? Toch had ze er alle vertrouwen in. Bij mijn presentatie werd ze steeds enthousiaster. Zo leuk om te zien.

Maud: “Het plan was duidelijk en goed uitvoerbaar. Het was echt mijn bijbel voor mijn nieuwe interieur. Melanie was nog niet weg of ik had online al de kast besteld. Blind vertrouwen dus. Met Melanie in zee gaan, was een van mijn beste investeringen ooit. Dat ‘zelf leuk inrichten’ is echt van een ander niveau als dat Melanie doet. Het is een vak en dat moet je overlaten aan de expert.”

Waarom vragen mensen hulp en advies bij het maken van een interieur die thuis gaat voelen? Bij Maud was het zo dat zij een tekstmens is en geen beelddenker. Ze heeft er geen oog voor, aldus haar eigen woorden. Het totaalbeeld creëren en voor je zien alvorens je alles gaat realiseren is de eerste stap naar jouw thuis.

Een andere reden is dat het vaak overweldigend is om een heel huis zelf in te richten. Het is vaak jaren en jaren geleden, je weet niet wat er allemaal te koop is, je wilt eens uit het veilige, er gaat ongelofelijk veel tijd inzitten. Er zijn mensen die eerder (dure) miskopen hebben gedaan of de trends opgevolgd hebben en dat van korte duur was, die open staan voor andere mogelijkheden en creatieve oplossingen, zodat ze de juiste keuzes maken. Die op korte termijn van hun thuis willen genieten en er niet jarenlang mee bezig willen zijn. Het combineren van alles en er een eenheid mee maken, wordt vaak als lastig ervaren.

Twijfel jij over een interieuradvies voor jouw gevoel van thuis? Loop je er zelf al een tijd enorm mee te worstelen en kom je er niet goed uit? Hebben jij en je partner een hele andere smaak, maar moet het wel een thuis voor jullie allebei worden? Wil jij ook trots op jouw thuis worden en er voor jaren elke dag van genieten? Neem dan contact met me op. info@mstyle-interieur.nl